telegraph cove

Door: MrGuideMrToebab

Blijf op de hoogte en volg Piet en Bert

21 September 2011 | Canada, Telegraph Cove

Gisteren een reisdag gehad richting telegraph Cove, mooie route en ook nog wat jonge reeen gezien. Telegraph Cove ligt in het uiterste noorden van Vancouver Island. Bij uitstek geschikt voor het spotten van Walvissen en Orka's. Vanmorgen dan ook de boot gepakt om ze te spotten. Weer een ervaring op zich want ze kwamen dit keer dicht bij de boot. Getracht wat foto's te maken maar dat ging op deze boot moeilijker dan op de Zodiac in Tofino. Er zijn er maar een paar gelukt. Telegraph Cove is het laatste vissersdorp op palen wat nog bestaat. Je hebt hier wel het gevoel of je op het einde van de wereld bent. Op zich stelt het niet veel voor maar wel erg leuk om eens te zien. Vooral de uitzichten/doorkijkjes waren adembenemend. De mensen zijn er erg vriendelijk en willen je van alles vertellen over de wilde dieren en het leven in Canada. Inmiddels hebben we 2 beren gezien, Walvissen, Orka's, Dolfijnen, Zeeleeuwen, Adelaars, Sneeuwgeiten, Edelhert en haar roedel en een Elk. De zalmtrek hebben we echt goed kunnen volgen, heel bijzonder om te zien. Ons lijstje is al behoorlijk afgevinkt. Morgen richting Victoria (de hoofdstad van Vancouver Island) onze laatste stop op het eiland. Het weer is ons nog steeds gezind, wel wat kouder maar zeker niet onaangenaam. morgen weer verder.

• 21 September 2011 - 13:39

Carla:

Hallo allemaal,

Even een harinkie happen of een bakje kibbelingen moet lukken hier, toch? Het recept van Roelf ziet er ook lekker uit.
    Geweldige reis hebben jullie. Geniet er nog van deze laatste paar dagen en heelhuids weer terug.
    Beware of the bears!!!

• 21 September 2011 - 21:17

Sonja En Wilfred:

Wat een super mooie ervaring!! Genieten jullie er nog even van want aan al het leuke komt een eind.
    Enne Bert, verwacht jou toch nog wel even met Yogi Bear op de foto, stel me niet teleur hè!! :-)
    Groetjes Willie

• 22 September 2011 - 07:13

Jos:

Ziet er mooi uit allemaal! Kan Piet die 'natuurfilms' waar hij zo van houdt een keer int echt beleven! ;)

• 22 September 2011 - 12:44

Theo En Mariëtte:

Hallo lieve mensen,

Nou, jullie hoeven voorlopig niet meer naar de dierentuin.
    Prachtige foto's, hoor.
    't zit er alweer bijna op, geniet nog maar met volle teugen.
    Het is hier nu ook prachtig nazomerweer dus jullie kunnen met een gerust hart terugkomen.

Groetjes van Mariëtte